• Zaak met smaak explosie
  • Snoepwinkel voor volwassennen
  • Kwaliteits producten
  • Particulier en MKB
  • Gratis parkeren
Wist u dat?

Uitslag onderzoek van alle liters huiswijn te koop in Nederland gepubliceerd in het algemeen Dagblad.

Lees meer >>

Saldocheck

Actueel

Huuskes Kaas & Delicatessen in Almelo behoort bij de beste 20 Foodspecialiteitenwinkels van Nederland 2013

Amersfoort, 13 november 2012 – In de loop van 2012 zijn ruim 200 winkels op hun kwaliteit beoordeeld. Zij moesten voldoen aan de normen van een lijst met meer dan 120 testpunten. Productkennis, gastvriendelijkheid, assortiment en hygiëne tellen daarin bijzonder zwaar. In totaal krijgen dit jaar ruim 170 winkels het Kwaliteitscertificaat en het predicaat Beste Nederlandse Foodspecialiteitenwinkel 2013 uitgereikt.

De winkels zijn herkenbaar aan een oorkonde. De Kwaliteitscertificering bestaat uit een jaarlijks terugkerende inspectie, waarin de kwaliteit van de winkel, de ondernemer en zijn/haar medewerkers wordt vastgesteld en beoordeeld. Deelnemende winkels zijn kaasspeciaalzaken, foodspecialiteitenwinkels / delicatessenzaken en notenspeciaalzaken. De ondernemers moeten voor de kwaliteitscertificering en het bijbehorende predicaat aan een heleboel eisen voldoen. De ruim 120 punten tellende beoordelingslijst is opgedeeld in een aantal hoofdstukken.

De hygiëne-eisen, zoals de juiste temperaturen in alle koelingen, versheid en tht-data van producten, correcte olie om noten te bakken, het toilet en de bijbehorende hygiëne-instructie, enz. zijn daarvan de meest herkenbare. Maar ook de breedte en de diepte van het assortiment als geheel, de uitstraling als speciaalzaak en de vakkennis van het personeel (de adviesvaardigheid en kennis van producten en hun gebruiksmogelijkheden) zijn er belangrijke onderdelen van. De juryleden zijn bekende branchedeskundigen die hun sporen verdiend hebben in de foodspecialiteitenbranche. Een juryteam bestaat altijd uit twee tot drie personen met een verschillende achtergrond. Alle deelnemende winkeliers hebben een rapport gekregen met hun goede beoordeling en adviezen hoe het naar inzicht van de juryleden nog beter kan. Ze maken daar graag gebruik van om volgend jaar nog beter voor de dag te kunnen komen. En dat is precies de bedoeling: speciaalzaken nóg beter laten worden.
 

Actueel

Huuskes Kaas & Delicatessen in Almelo behoort bij de beste 20 Foodspecialiteitenwinkels van Nederland 2013
Lees meer >>

Download hier de wijnbrief

Deze week!
Bekijk hier de reclames voor de komende weken.