• Zaak met smaak explosie
  • Snoepwinkel voor volwassennen
  • Kwaliteits producten
  • Particulier en MKB
  • Gratis parkeren
Wist u dat?

Uitslag onderzoek van alle liters huiswijn te koop in Nederland gepubliceerd in het algemeen Dagblad.

Lees meer >>

Saldocheck

Wist u dat

Litersflessen
Wijnliefhebbers zijn dol op grote flessen. "De wijn daarin rijpt mooier", zeggen ze, bij hun verzameling magnums (anderhalve literflessen), jéroboams (drieliterflessen en nog groter glaswerk. Dat schijnt zo te zijn, maar eigenlijk zijn ze natuurlijk zo dol op die grote jongens omdat het zo lekker gul schenkt. Een magnum is precies evenveel als twee normale flessen, maar het lijkt veel meer. Gek genoeg gaat dat niet op voor de literfles. Die is ook duidelijk groter dan de gewone en lekker dik, maar geen wijnkenner die er mee gezien wil worden. Want de literfles is de huiswijnfles. De goedkope voordeelfles. Landwijn in een te dikke bordeauxfles, zonder capsule, met een allersimpelst etiket en voor maar €. 4,95

Le Campuget boerenwijn Vin de Pays du Gard.
Wit en Rosé van deze liter boerenwijn zijn prima en rood is zelfs meer dan prima. Zuid-Franse landwijn, maar beter dan menig Châteauneuf-du-Pape. Fruitig, kruidig, puur en zuiver. Landwijn op zijn allerbest. Een sjieke liter lang lekker!

Nicolaas Klei. (wijnredacteur Algemeen Dagblad)
 
Het is natuurlijk geweldig als een deskundig wijnjournalist één van onze wijnen tot de absoluut beste wijn in zijn klasse benoemt.

 

Actueel

Huuskes Kaas & Delicatessen in Almelo behoort bij de beste 20 Foodspecialiteitenwinkels van Nederland 2013
Lees meer >>

Download hier de wijnbrief

Deze week!
Bekijk hier de reclames voor de komende weken.