gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

- Marchesi di Barolo -

Barbera d'Alba Peiragal

Prima Barolo!

Wat een pracht van een wijn. Wie van rood fruit houdt. Echt een keer proberen. Typische "Itallië-smaak"! Héérlijk bij Vitello Tonato, pasta met rijke sauzen, gestoofd of gegrild vlees. 

€ 29,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Barbera d'Alba Peiragal
  • Koop 12 voor € 27,55 en bespaar 8%
stars

Druifsoort

Barbera


Land herkomst

Italie


Jaar

2018


Schroefdop

nee


Een warme, robuuste, volle en plezierige wijn. Robijnachtige, bijna paarse kleur. In de geur van deze wijn zijn bessen, krenten, geroosterde hazelnoot en vanille te herkennen.
Meer informatie
Druifsoort Barbera
Jaar 2018
Land van herkomst Italie
Lekker bij rood vlees, barbecue, after dinner, aziatische keuken, relax moment, pasta
Schroefdop nee
Smaak stevig rood
Label - Marchesi di Barolo -
Wijn Spijs Deze wijn met body is erg lekker bij pastagerechten en gegrild vlees.
Informatie

De basis voor Barolo wijnen


De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti.


De Familie Abbona


Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar waaronder Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Gavi en Moscato d'Asti. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Niet in de laatste plaats dankzij de overtuiging en toewijding van de medewerkers die zorgen voor de onbetwistbare kwaliteit van de wijnen.


Unieke wijnen door diversiteit


De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regios van Piedmonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.


Prijswinnend wijnhuis


Marchesi di Barolo is een wijnhuis dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media. De toekomst van dit wijnhuis is dan ook in goede handen, want aan hun missie wordt verder invulling gegeven door een nieuwe, enthousiaste generatie Abbona's!


Ligging


Peiragal is een heuvel gelegen in het Barolo gebied. Peiragal is een oud woord in dialect dat zacht glooiende heuvels betekent die zijn samengesteld uit zeer compacte kleihoudende kalksteen en grote stenen. Deze bodemsoort beperkt de hoeveelheid regenwater die wordt opgenomen, waardoor de wortels diep groeien op zoek naar vocht dat vervolgens door capillaire werking opstijgt uit de onderste lagen. Het resultaat is dat de wijnstok los op elkaar gepakte trossen bessen produceert en daardoor een wijn met een hoge structuur, die matig zuur is en een uitgebalanceerd alcoholgehalte heeft met ingetogen, delicate tannines.