gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

Bewaaradvies


Bewaaradvies voor noten

Noten en zuidvruchten zijn natuurproducten. Voor een versheid- en kwaliteitsgarantie dient u deze adviezen goed op te volgen. Zo kunt u langer van de versheid genieten.

Ongebrande noten
Noten, zaden en pitten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. De ongebrande variant dient u daarom, goed afgesloten in bijvoorbeeld een plastic bewaardoosje, koel en donker (niet in de koelkast)te bewaren. Zo is de kans op het ranzig worden (het naar buiten treden van de olie) minimaal. U kunt de producten op deze manier tot een half jaar echt lekker houden. Met biologische producten kan de houdbaarheid anders zijn, dit staat aangegeven op de verpakking.

Gebrande noten, pinda’s en mixen
Wij verpakken de producten in een plastic cup, waardoor deze vers blijven. Er mag ten allen tijde geen lucht bij komen. Afgesloten in deze cup blijven de gebrande noten ten minste 6 weken echt lekker. Hierna kunt u dit zelf beoordelen op smaak. Bederf is bijna onmogelijk, het kan hooguit zacht worden door te lang bewaren, maar dit levert absoluut geen gezondheidsgevaren op. Gebrande noten behoeven niet gekoeld bewaard te blijven.

Gedroogde zuidvruchten
Deze bewaart u bij voorkeur gekoeld, goed afgesloten, maar niet in de koelkast want dan heeft u kans dat de zuidvruchten uitdrogen.


Bewaaradvies voor chocolade

Bewaart u deze op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en de zon.