Bleu d’Auvergne
150 gram
De structuur van de kaas is lekker romig en de smaak is nootachtig, licht ziltig, aards en met een duidelijk invloed van de vulkanische ondergrond. De smaak is milder dan het prachtige blauwgeaderde zuivel doet vermoeden.
Heerlijk als dessertkaas, op uw kaasplankje of om te verwerken in salades en andere gerechten.
Informatie | De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van meer dan honderd soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren in de rijpingskelders kazen uit het hele land; zoveel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier). Het rijpen van de kazen is een complex vak dat veel bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving.
Rijping: Twaalf weken Soort kaas: Blauwader; zacht Soort melk: Gepasteuriseerde; koemelk Dierlijk stremsel: Ja Vetgehalte: 52% Land van Herkomst: Puy de Dôme, Frankrijk |
---|---|
Allergenen & ingrediënten | Ingrediënten Allergenen Lactose |