Blu '61 Passito Rosso
150 gram
De Blu 61 is een bijzondere, vernuftige blauwaderkaas uit Italië, gerijpt en geaffineerd in een mooie Raboso Passito en afgetopt wordt met in Passito gedrenkte cranberries. Hierdoor ontstaat er een heel mooi smaakpalet tussen zoet en pikant.
Het is een liefdes verhaal wat vroeg in 1900 begint bij de kaasmakerij van vader Ernesto Carpenedo. Hij woonde in het prachtige Trevisio gebied, net boven Venetië. De Italiaanse kaasmakers uit Trevisio stonden bekend om de handeling “Ubriaco” wat vrij vertaald betekend “Dronken maken van kaas”.
Informatie | Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze handeling verworpen, omdat de Duitsers alle handel opeisten. Het enige wat de boeren konden doen was hun geliefde blauwe kaas verstoppen. In 1976 besloot Antiono, de zoon van Ernesto, de vergeten handeling weer op te pakken. Samen met zijn vrouw Josephine creëerde hij een prachtige lijn van handgemaakte, natuurlijke blauwe kazen. Speciaal voor hun 50ste trouwdag maakte Antonio zijn laatste blauwschimmelkaas gerijpt in een zoete dessertwijn Passito en met cranberry’s, de twee dingen waar Josephine zo van hield. Hij noemde deze kaas “Blu ’61 Passito” verwijzend naar het jaar waarin Antonio en Josephine trouwde.
Rijping: Minimaal acht weken Soort kaas: Blauwader, zacht Soort melk: Gepasteuriseerd;, koemelk Dierlijk stremsel: Ja Vetgehalte: 50% Land van Herkomst: Italië |
---|---|
Allergenen & ingrediënten | Ingrediënten Allergenen Lactose |