Camembert au lait cru
Camembert Gillot AOP is een uitzonderlijke kaas, gemaakt volgens de voorouderlijke tradities van meester-kaasmakers. Soepel van textuur, fruitig, & licht kruidig van smaak.
Informatie | Deze camembert wordt gemaakt van rauwe koemelk, die wordt opgehaald bij de boeren in het Bocagne Ornais-gebied. De wrongel wordt gevormd met een pollepel, om de wrongel niet te breken, wat een langzaam uitlekken en een betere smaakontwikkeling van de kaas bevordert.
De belangrijkste regels voor deze herkomstbenaming van de camembert is: gemaakt van alléén verse, rauwe koemelk; minstens 45% vet van de droge stof; mag alleen gestremd zijn met dierlijk stremsel; minimaal gewicht van 250 gram hebben en de melk dient te van het ras: "rouge Normande" te komen. |
---|---|
Allergenen & ingrediënten | Allergenen:Koemelk Lactose vrij: Nee Soort: Witschimmel
Bereidingswijze: Rauwmelks
Herkomst: Frankrijk
|