Dolcetto d'Alba Bossèt
Vergeten druif!
Wat mooi, deze "Beaujolais" uit Italië! Heerlijk met mooie Antipasti. In de ochtend de fles openen en in een koele ruimte wegzetten, dan heb je s' avonds echte magie in je glas.
- Koop 12 voor € 22,95 en bespaar 8%
Druifsoort | Dolcetto |
---|---|
Jaar | 2020 |
Lekker bij | rood vlees, salades, kaas, barbecue, relax moment, pasta |
Schroefdop | nee |
Smaak | stevig rood |
Label | - Marchesi di Barolo - |
Wijn Spijs | Een klassieke wijn die bij elke gang van de maaltijd gedronken kan worden. Heerlijk bij antipasti en zeker bij Carpaccio. Kies voor wat lichtere gerechten als je de wijn bij een hoofdgerecht serveert. Ook lekker als lunch wijn! |
Informatie | Ligging
De Bossèt wijngaard in Barolo is hoog gelegen. De bodem is kalkrijk en heeft een hoog percentage kwartsiet en zandsteen. Deze bodemsoort, die zeer zeldzaam is voor Barolo, brengt de typische karakteristieken naar voren van de Dolcetto d'Alba druif: fris, geurig en fruitig met duidelijke aroma's van kersen.
De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en vervolgens naar de kelder gebracht om ontsteeld te worden en zachtjes gekneusd. Daarna worden de druiven onder gecontroleerde temperatuur gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Macération duurt 5 dagen op ongeveer 32 graden celsius. De fermentatie eindigt op een lage temperatuur om de intense fruitaroma's naar voren te brengen. |