Epicuro Nero d'Avola
Kruidig, Vol, Zacht!
Zeer lekkere, typische Nero d'Avola, krachtig maar toch zacht. Veel zwart fruit, bosbes, chocola & vanille. Perfect bij anti pasta misto & pasta.
Granaatrood met een variatie aan intensiteit. Volle en aanhoudende aroma's van kersen en kruiden. Volle wijn met zachte, warme en elegante smaken. Een heerlijke 'doordrinker'.
Druifsoort | 80% Nero d’Avola, 20% Syrah |
---|---|
Jaar | 2022 |
Land van herkomst | Italie |
Lekker bij | rood vlees, kaas, barbecue, pasta |
Schroefdop | ja |
Smaak | fruitig rood |
Wijn Spijs | Te serveren bij pastaschotels met pesto, stoofschotels en rood vlees of jong / belegen kazen. |
Informatie | Ligging De wijngaarden liggen in Sicilië. Ook dit gebied kent een eeuwenoude wijntraditie en is één van de grootste wijnproductiegebieden van Italië. Door de vulkaan de Etna kent het gebied rijke, vruchtbare bodems. De belangrijkste druif is de Nero d'Avola, welke voor zeer fruitige wijnen zorgt. Daarnaast zijn er veel andere inheemse druivensoorten te vinden, waar heerlijke wijnen van gemaakt worden. Vinificatie Vergisting op een gecontroleerde temperatuur, voorzichtige persing, daarna rijping in RVS tanks. |