Epoisses AOP
150 gram
Zacht, lepelkaasje uit de Champagnestreek, met een grillige korst aan de buitenkant en met een heerlijk lopende kern binnenin. Romig maar pittige kaas. Voor de echte kaasliefhebber.
De kaas wordt gemaakt van volle koemelk die verwarmd wordt, zodat de kaas lichtjes begint te rijpen. Vervolgens wordt de kaas gezouten met droog zout en gedroogd. Daarna kan de kaas verder rijpen in de vochtige rijpingskelders. In die periode wordt de kaas tot 3 keer per week gewassen met pekelwater en Marc de Bourgogne. Dit ter conservering en om om roodflora te creëren.
Informatie | Rijping: 6-8 weken Soort kaas: Gewassenkorstkaas; zacht Soort melk: Gepasteuriseerd; koemelk Dierlijk stremsel: Ja Vetgehalte: 50+ % Land van Herkomst: AOC, AOP, Bourgondië; Frankrijk |
---|---|
Allergenen & ingrediënten | Ingrediënten Allergenen Lactose Rijping: 6-8 weken Soort kaas: Gewassenkorstkaas, zacht Soort melk: Gepasteuriseerd, koemelk Dierlijk stremsel: Ja Vetgehalte: 50+ % Land van Herkomst: AOC, AOP, Bourgondië, Frankrijk |