gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

Farina Appassilento Rosso del Veneto

Goede prijs, kwaliteit!

De Corvina druif, aangevuld met de Merlot en de Cabernet. Zachte, volle maar stevige wijn met voldoende zuren. Zwart fruit in combinatie met wat houttonen. Lekker hoor! Een zachte wijn waar je niet snel mee stopt voordat de fles leeg is.

€ 11,45
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Farina Appassilento Rosso del Veneto
stars

Druifsoort

Corvina, Cabernet Sauvignon, Merlot


Land herkomst

Italie


Jaar

2019


Schroefdop

nee


Een verrassing van kersenaroma's en gedroogde bloemen in uw glas. De Appassilento van Farina is heerlijk rond en elegant met een erg aangename afdronk.

Meer informatie
Druifsoort Corvina, Cabernet Sauvignon, Merlot
Jaar 2019
Land van herkomst Italie
Lekker bij rood vlees, kaas, barbecue, relax moment
Schroefdop nee
Smaak fruitig rood
Wijn Spijs Prachtig bij rijke vlees gerechten, maar licht gerijpte kazen zijn ook een goede keus bij de Farina Appassilento.
Informatie

Van nature transparant


Farina is begin 19de eeuw opgericht door de vader van Sandro Farina. Ontstaan uit passie en het verlangen om de enorme potentie in de productie van wijnen van hoge kwaliteit te verspreiden en exploiteren. Farina ligt in San Pietro in Cariano in het hart van de Valpolicella Classica, iets ten oosten van het Gardameer. Sandro werkt al van kleins af aan op het landgoed en vertegenwoordigt daarmee de historische achtergrond, traditie en ervaring van het wijnhuis. Met zijn 74 jaar is hij nog steeds actief in de kelders en het onderhouden van contact met jarenlange klanten. Op dit moment is Farina in handen van Claudio en Elena Farina, de 3de generatie van de familie.

De filosofie van Farina richt zich op transparantie. Transparant te zijn in wat ze doen in de wijngaarden en in het wijnhuis en door zichzelf te zijn. Farina is ervan overtuigd dat betrouwbaarheid en eerlijkheid het allerbelangrijkste is om transparant te kunnen zijn. Naast transparantie is ook het team belangrijk. Zonder het team bestaat het bedrijf niet en ook de successen niet.


De wijngaarden van Farina


Valpolicella Classica is een van de beste gebieden om kwaliteitswijnen te produceren. In het westen zorgt het Gardameer voor een matiging van het klimaat en houdt het extreme temperatuurverschillen tegen. Rond de wijngaarden liggen heuvels, die zorgen voor perfecte blootstelling aan zonlicht en perfecte ventilatie om schimmel en rot te voorkomen. Het berggebied Monte Baldo zorgt voor een frisse wind, die extreme warmte voorkomt. Ook de bodem speelt een rol in de kwaliteit van de wijnen. De mix van kalksteen en klei geeft een natuurlijke structuur en stevig karakter aan de typische rode wijnen uit de regio. Dit alles komt de rijping van de druiven ten goede.

De wijngaarden van Farina beslaan 45 hectare, 10 hectare in eigendom van Farina en 35 hectare van wijnboeren die voor Farina werken. Sommige wijngaarden liggen op vlakke gronden, anderen op speciale locaties in de heuvels op ongeveer 300 meter hoogte. De wijngaarden in de heuvels zorgen voor de beste druiven om kwaliteitswijnen te maken. De vintage wijnen worden gemaakt van deze druiven en alleen in de jaren waarin alle condities perfect zijn. Farina teelt in hun wijngaarden de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Negrara, Oseleta en Dindarella. Dit zijn lokale druiven, waarvan Corvina het populairst is.


Ligging


De Appassilento Bianco komt uit de beschermde Veneto regio. De druiven groeien in de provincie Verona. De bodem is rijk aan kalk en klei en heeft een vulkanische oorsprong.


Vinificatie


Appassilento, staat voor a passo lento wat betekend in een laag tempo. Deze naam heeft te maken met het lange vergistings proces, tot wel drie maal langer dan bij normale wijnbereiding. Het gevolg is een wijn met diepte en een unieke concentratie aan smaken. Tijdens het proces komt de temperatuur nooit boven de 20 graden, zo blijft de wijn fruitig en toegankelijk.