Farina Valpolicella Classico Superiore
Kruidig tuintje in je glas!
Bravisimo! Super klassieker! Zeer geslaagde wijn en met de complimenten aan de wijnmaker.
De intens robijnrode Valpolicella Superiore van Farina laat niets aan de verbeelding over. Tonen van overheerlijke rijpe aardbeien en zure kersen vullen deze rijpe, zachte wijn. Erg goed in balans en in de lange afdronk ontwikkelen zich geroosterde tonen van amandel en compote.
Druifsoort | Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Dindarella |
---|---|
Jaar | 2021 |
Land van herkomst | Italie |
Lekker bij | rood vlees, kaas, lamsvlees, relax moment, pasta |
Schroefdop | nee |
Smaak | stevig rood |
Wijn Spijs | Rood of geroosterd vlees of wat dacht u van gerijpte kazen bij deze Valpolicella Superiore van Farina? |
Informatie | Ligging In 'San Pietro in Cariona' groeien de druiven van Farina deels volgens de Pergola methode. De druivenranken vormen met hun takken als het ware een dakje boven de rijen. Deze methode is arbeidsintensiever maar de druiven zijn beter beschermt tegen hagel en felle zon. Vinificatie Voor een net iets intensere wijn blijven de druiven langer aan de druifstok hangen en drogen hierdoor iets in. Na de vergisting op een temperatuur van 28 graden rijpt de Valpolicella Superiore wijn in Slavonië eikenvaten. |