Graham's Blend N° 5 White Port
Levensgevaarlijk lekker!!
Puur of "On the Rocks", je gaat uit je dak, mits deze topper goed gekoeld is. Tip: Tête de Moine, prima combinatie.
Graham's Blend Nº5 vertegenwoordigt een frisse en hypermoderne benadering van Witte Port. Het is de allereerste Witte Port die - speciaal - is gemaakt om te mixen. Lichter, scherper en frisser dan elke andere Witte Port. Blend Nº5 bestaat voornamelijk uit twee Portugese druivenrassen, de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Galego. Deze geven een fruitig smaakprofiel en de (perfecte) droge balans, die voortreffelijk combineert met tonic.
Druifsoort | Malvasia Fina, Moscatel Galego |
---|---|
Land van herkomst | Portugal |
Lekker bij | relax moment |
Schroefdop | nee |
Wijn Spijs | Cocktail! |
Informatie | De wijngaarden van Graham's Port De Douro vallei in Portugal is het oudste wijngebied ter wereld met een beschermde herkomstbenaming. Het gebied is ruig en bergachtig, met een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen en graniet. Op de steile hellingen langs de rivier de Douro liggen op ontelbare terrassen de wijngaarden, waaronder die van Graham's. Graham's heeft vijf bergachtige wijngaarden. Elke wijngaard heeft de maximale 'A' klasse en veel van de oorspronkelijke flora die onder de druiven groeit is bewust behouden. Dit komt ten goede aan de inheemse biodiversiteit. Graham`s is ervan overtuigd dat bij het intact laten van de unieke en krachtige eigenschappen van deze regio, dit bijdraagt aan de unieke en krachtige expressie van deze streek in de Port. De vijf wijngaarden zijn: Quinta Dos Malvedos, Quinta Do Tua, Quinta Das Lages, Quinta Da Vila Velha en Quinta Do Vale de Malhadas. Ligging Het hete droge microklimaat langs de Douro, gecombineerd met de unieke schist bodem, leveren de perfecte omstandigheden voor de White Port van Graham's. De druiven zijn handgeplukt en afkomstig van 2 druivenrassen: Malvasia Fina & amp; Moscatel Galego. Vervolgens worden deze geperst en begint tijdens de fermentatie de natuurlijke gist. Zodra het gewenste suikerniveau is bereikt wordt brandewijn (77% ABV) van een neutrale druif toegevoegd. Dit brengt de ABV tot 19% - waarna de fermentatie gestopt wordt. Botteling vindt vervolgens plaats nadat de wijn drie maanden heeft gerust. Zodoende is de wijn zo jong en fris mogelijk! |