Masca del Tacco l'Uetta Fiano Puglia
Aromatisch, Floraal, Intens!
Heerlijk en intens van smaak. De passie en de toewijding proef je in deze wijn.
De warmte aan land en de invloeden van de zee maken de Masca del Tacco wijnen karaktervol. De wijnen zijn een eerbetoon aan het unieke lang en het vasthouden aan eeuwen oude tradities. Zo zijn de wijnen ook vernoemd naar de oude namen. L’Uetta is Pugliaans voor kleine druif en verwijst naar de zon. Je krijgt direct zin in de zomer. Deze L’uetta Fiano komt uit Puglia en is gemaakt van Fiano, een Italiaanse witte druivensoort die voornamelijk in Campanië, een regio in Zuid-Italië, en op Sicilië. De druiven worden na een zorgvuldig selectie zacht geperst. Dan volgt de gisting bij lage temperatuur en tot slot de rijping in stalen tanks.
Druifsoort | Fiano |
---|---|
Jaar | 2023 |
Land van herkomst | Italie |
Lekker bij | kip en kalkoen, vis, relax moment, pasta |
Schroefdop | nee |
Smaak | fruitig wit |
Label | - Aromatisch - |
Wijn Spijs | Een heerlijk aperitief en goed te combineren met antipasti, kip, vis, schaal- en schelpdieren en pasta. |
Informatie | De wijngaarden van Masca del Tacco liggen in de hak van de laars in Puglia. De provincie Brindisi was de eerst locatie waar de wijnstokken aangeplant werden. De warmte aan land en de invloeden van de zee maken de wijnen van Masca del Tacco karaktervol. De wijnen zijn een eerbetoon aan het unieke land en het in stand houden van de eeuwen oude tradities.
Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben. |