gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

La Crema Monterey Chardonnay

We love it !

Een stevige Chardonnay met uitgebalanceerde citroensmaak, aardse mineralen en boterachtige afdronk. Past goed bij goede rijke,  doch lichte dis.

€ 25,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
La Crema Monterey Chardonnay
  • Koop 12 voor € 23,46 en bespaar 8%
stars

Druifsoort

Chardonnay


Land herkomst

USA


Jaar

2019


Schroefdop

nee


Deze Chardonnay heeft een helder gele kleur. In de neus exotische geuren van citroen, gegrilde ananas en guave gevolgd door aroma's van nectarine, papaya, citroen, mandarijn en een vleugje kruiden. Crispy, mooie zuurgraad en mineraliteit.

Deze Californische wijn is heerlijk om als aperitief op een warme zomeravond te drinken, maar kan ook goed als maaltijdbegeleider. Combineer de wijn met rijke visgerechten, goedgevulde salades en romige kazen.

HET BESTE VAN DE WIJNSTOK

Wijnhuis La Crema is in 1979 opgericht in Sonoma County. Oorspronkelijk was de naam La Crema Viñera aan het wijnhuis gegeven, wat "het beste van de wijnstok" betekend. Dit bepaalde de standaard sinds de oprichting. Later is ‘Viñera’ komen te vervallen. Vanuit de thuisbasis in de Russian River Valley heeft La Crema in Californië de beste gebieden met een koel klimaat weten te ontdekken voor Chardonnay en Pinot Noir. Ze zochten specifiek naar gebieden waar oceaanwinden en mist ervoor zorgen dat de druiven langzaam aan de wijnstok rijpen, waardoor complexe smaken en aroma’s ontwikkeld worden.


Ligging

Monterey bestaat uit een lange vallei die zich uitstrekt van de unieke koude Monterey Bay tot de uiterste zuidoostelijke uitlopers van de Salinas-vallei. Een altijd aanwezige bries en maritieme invloeden van de oceaan zorgen voor verkoeling over de uitgestrekte glooiende wijngaarden. Het fruit voor deze wijn is afkomstig van meerdere wijngaarden in de Monterey appellatie, waaronder wijngaarden van Gravelstone en Clark. De wijngaarden in Noord-Monterey brengen sappige fruittonen, terwijl de wijngaarden in het zuiden rijpere fruitsmaken.

Vinificatie

Nadat de druiven zijn geplukt, worden ze voorzichtig geperst en rusten ze 24 uur voordat ze voor fermentatie in een mix van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten worden gebracht. Een klein deel van de wijn wordt voor fermentatie in roestvrijstalen tanks gebracht, wat een sappige zuurgraad en aroma's aan de wijn toevoegen. De wijn rijpt daarna nog 6,5 maand in eikenhouten vaten.