gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

- 15% !

Laurent Miquel Lieu-dit La Croix Chardonnay

Heel Bijzonder !

Mooie goudgele kleur met in de neus intense citroenachtige tonen. Met aroma's van hazelnoot en toast en een vleugje mineraliteit. De lange afdronk kenmerkt zich door frisheid en zeer elegante houtnoten.

€ 19,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Laurent Miquel Lieu-dit La Croix Chardonnay
  • Koop 12 voor € 17,50 en bespaar 12%
stars

Druifsoort

Chardonnay


Land herkomst

Frankrijk


Jaar

2017


Schroefdop

nee


Mooie goudgele kleur met in de neus intense citroenachtige tonen. Met aroma's van hazelnoot en toast en een vleugje mineraliteit. De lange afdronk kenmerkt zich door frisheid en zeer elegante houtnoten.

Heerlijk als aperitief maar deze wijn kan ook goed bij vis en wit vlees.

RECEPT:

Gegrilde tonijn met salsa van tomaten en koriander.

  • 6 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1-2 verse rode Spaanse pepers (naar smaak), fijngehakt
  • 1 bosje verse koriander, alleen de blaadjes
  • 1 bosje verse munt, alleen de blaadjes
  • 1 kg mooi rijpe, maar stevige tomaten

DE WIJNGAARDEN VAN LAURENT MIQUEL

Laurents belangrijkste wijn vindt zijn oorsprong in Cazal Viel. Cazal Viel bevindt zich aan de basis van het Caroux gebergte. Het mediterrane klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen. Op deze manier produceren zij hun wijnen in harmonie met de natuur.



Ligging


Deze witte wijn komt van de beste wijngaarden van Laurent Miquel in de Languedoc. De kalk- en kleibodem haalt het beste in de druivenstokken naar boven, dit geeft de wijn een zeer rijk en volwassen karakter.  

Vinificatie


De druiven worden in de nacht geoogst. Dan is het koel en kunnen de druiven niet oxideren door de warmte. Om een optimale balans te krijgen in de wijn wordt er zeer zorgvuldig omgegaan met het gebruik van houten barriques. Daarbij geschiedt de fermentatie deels op nieuwe en deels op gebruikte vaten waarna de wijn nog 12 maanden op zijn Lie rust in de vaten, om maximale finesse, elegantie en tevens rijke aroma’s in de wijn te waarborgen.