Susumaniello Rosé
Pinot Nero Rosé!
Zeer verassend van smaak. Zacht en sappig in de mond, fris en smakelijk met een lange fruitige afdronk. Erg aangenaam!
Druifsoort | Pinot Nero |
---|---|
Jaar | 2023 |
Land van herkomst | Italie |
Lekker bij | kip en kalkoen, salades, schaal- en schelpdieren, vis, aziatische keuken, relax moment, sushi en sashimi |
Schroefdop | nee |
Smaak | fruitig rose |
Label | - Zachte Super Rose - |
Wijn Spijs | Heerlijk bij pasta met tomaat- en/of zeevruchtensaus, tonijntartaar, risotto, zalm of Thaise kip. |
Informatie | Ligging De wijngaarden van Masca del Tacco liggen in de hak van de laars in Puglia. De provincie Brindisi was de eerst locatie waar de wijnstokken aangeplant werden. De warmte aan land en de invloeden van de zee maken de wijnen van Masca del Tacco karaktervol. De wijnen zijn een eerbetoon aan het unieke land en het in stand houden van de eeuwen oude tradities. Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel, maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben. Venificatie De productie van "Ro’Si", werd geïnspireerd door de intrigerende frisheid van de bloem, de roos. Kracht, liefde, maar ook de variëteit en zuiverheid. De wijn is het resultaat van een project dat twee jaar duurde. Dat begon bij de wijnbereiding van de rosé, tot aan het sap van de Pinot Noir-druiven die werd verkregen door de Saignée-techniek (in dit geval vierentwintig uur in contact met de schil, gevolgd door gisting bij gecontroleerde temperatuur). Alle druiven worden in de ochtend geplukt, om hoge temperaturen te vermijden. De wijn rijpt uiteindelijke op zijn gist in inox roestvrij staal. |