Masca del Tacco Susumaniello
Uniek!
Diep robijnrood, met paarse tinten. In de neus geuren van bosbes en rijp rood fruit, kreupelhout, tabak en aromatische kruiden. Een licht pittige sensatie. Elegant, krachtig en met rijpe tannines, fruitig, smakelijk en met een lange afdronk.
In 2016 bekroond door Luca Maroni met 98 punten van de 100!
Diepe robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus geuren van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, aromatische kruiden en een licht pittige sensatie. Elegant en krachtig met rijpe tannine, fruitig, smakelijk en met een lange afdronk.
Druifsoort | Susumaniello |
---|---|
Jaar | 2022 |
Land van herkomst | Italie |
Schroefdop | nee |
Smaak | stevig rood |
Label | - Elegant - |
Wijn Spijs | Voorgerechten met vlees, pasta funghi porcini, wild, BBQ en medium rijpe kazen |
Informatie | De wijngaarden De wijngaarden van Masca del Tacco liggen in de hak van de laars in Puglia. De provincie Brindisi was de eerst locatie waar de wijnstokken aangeplant werden. De warmte aan land en de invloeden van de zee maken de wijnen van Masca del Tacco karaktervol. De wijnen zijn een eerbetoon aan het unieke land en het in stand houden van de eeuwen oude tradities. Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben. Ligging De bodem bestaat uit rode aarde, rijk aan organische stoffen. Vinificatie De druiven zijn met de hand geoogst. Gerijpt in stalen tanks en verschillende soorten houten vaten. |