Morbier AOP
150 gram
Halfharde kaas met een gewassen korst en een romige smaak.
Morbier vindt zijn oorsprong in het gelijknamige dorp in de Franse Jura. Kenmerkend is de zwarte streep, dwars door de kaas. In vroeger tijden, in de winter, wanneer de koeien minder melk gaven en er daardoor geen Comté gemaakt kon worden, maakten de boerinnen Morbier! De as (van lokale naaldbomen) diende om de wrongel van de ochtendmelk te beschermen tegen insecten, omdat de wrongel van de avondmelk er nog bovenop gegoten werd.
Informatie | De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van meer dan honderd soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren in de rijpingskelders kazen uit het hele land; zoveel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier). Het rijpen van de kazen is een complex vak dat veel bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving.
Rijping: Acht tot 12 weken Soort kaas: Halfhard Soort melk: Rauwmelks; koemelk Dierlijk stremsel: Ja Vetgehalte: 47% Land van Herkomst: Morbier, Frankrijk |
---|---|
Allergenen & ingrediënten | Ingrediënten Allergenen Lactose |