gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

Prats & Symington Prazo de Roriz

Intens rood uit de Douro!

Ruim voor gebruik de fles openen. De taninnes en de smaak van pure chocolade, kersen, witte peper en eiken komen dan goed tot zijn recht. Geweldig met lamsrack.

Aanbiedingsprijs € 12,99 Normale prijs € 15,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Prats & Symington Prazo de Roriz
stars

Druifsoort

Touriga Franca (30%), Touriga Nacional (30%), Tinta Roriz (15%) en 25% gemixte druivensoorten.


Land herkomst

Portugal


Jaar

2019


Schroefdop

nee


De Prazo de Roriz heeft fruitige aroma's van rood fruit, zoals frambozen en kersen. Daarnaast heeft de wijn een aantrekkelijke, peperachtige smaak en een mooie mineraliteit. De wijn is gemaakt om jong te drinken, maar met het potentieel om zich gedurende meerdere jaren in de fles te ontwikkelen.

Meer informatie
Druifsoort Touriga Franca (30%), Touriga Nacional (30%), Tinta Roriz (15%) en 25% gemixte druivensoorten.
Jaar 2019
Land van herkomst Portugal
Lekker bij rood vlees, lamsvlees, barbecue, stoof en ovenschotels, after dinner, relax moment
Schroefdop nee
Smaak stevig rood
Wijn Spijs Uitstekende combinatie met wildgerechten en rood vlees
Informatie

Ligging


De druiven komen van de wijngaarden Quinta de Roriz en Quinta da Perdiz. Het terroir van Quinta de Roriz zorgt voor kenmerkende mineralen, waar Quinta da Perdiz zorgt voor een peperachtige smaak.


Vinificatie


De met de hand geplukte druiven voor Prazo de Roriz worden in kleine, ondiepe containers gedaan en bij aankomst geplaatst bij de wijnmakerij van Quinta de Roriz. Hier worden de trossen handmatig gesorteerd waarna ze een geautomatiseerd selectieproces ondergaan om ervoor te zorgen dat alleen de druiven in ideale staat de roestvrijstalen vaten bereiken. Na de druiven zacht te malen start de fermentatie na het enten van de druiven met speciaal geselecteerde gist, dit gebeurt bij temperaturen tussen 22 en 24 °C. Zachte macceratie wordt toegepast om verse en fruitige wijnen te produceren, al jong te drinken met behoud van een goed potentieel voor rijping op fles. Rijping: 4 tot 6 maanden in 400L Franse eikenhouten vaten.

Gerelateerde producten