gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

Hamer-9-.png

L'Avenir Provenance Chenin Blanc

Mooie frisse ervaring !

Klein rijp fruitzoetje. Rijpe peer, meloen, ananas en een fikse pets citrus.
Middel tot hoge zuren, maken dat erg fris is. Geweldig met vis & asperges.



€ 15,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
L'Avenir Provenance Chenin Blanc
  • Koop 12 voor € 13,75 en bespaar 11%
stars

Druifsoort

Chenin Blanc


Land herkomst

Zuid Afrika


Jaar

2020


Schroefdop

ja


Mooie, heldere stro-gele kleur. Volle smaak, met rijke tonen van rijpe ananas, sappige peer en meloen. Daarnaast honing en geroosterde amandelen afkomstig van gedeeltelijke fermentatie in eikenhouten vaten. De subtiele zuren zorgen ervoor dat deze wijn verfrissend en crispy blijft. Lichte minerale tonen op het eind.

Een perfecte wijn bij vis en kip op een zonovergoten dag!

DE WIJNGAARDEN VAN L’AVENIR

Hoewel het wijnhuis pas een paar decennia bestaat, de wijngaarden liggen er al sinds het ontstaan van de Stellenbosch regio. De wijngaarden zijn grotendeels volwassen, waardoor de opbrengsten van de hoogste kwaliteit druiven natuurlijk beperkt zijn. L’Avenir richt zich op de twee druivensoorten die de basis legden van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie: het erfgoed van de Chenin Blanc en de innovatie die verbonden is aan Pinotage.

Het wijnhuis ligt in de kloof in het land, waardoor de wijngaarden op hellingen in diverse richtingen liggen. Dit creëert een natuurlijke diversiteit aan stijlen. De bodem is gevarieerd en bevat Glenrosa. Glenrosa wordt beschouwd als een van de beste bodems van de kaap om wijnstokken op de telen. Het bestaat uit uiteengevallen schalie, wat bijzonder geschikt is om Pinotage wijnstokken op te plaatsen.`


Ligging

Voor dit oogstjaar profiteerden de Chenin Blanc wijnstokken van zeer geschikte omstandigheden. De druiven zijn in verband met het uitstekende weer een maand eerder geoogst dan gebruikelijk. Dat heeft uiteindelijk geleid tot zeer gezonde druiven en de vroegste oogst van de afgelopen 50 jaar.

Vinificatie

Fermentatie op een temperatuur van 12-14 graden in stalen vaten gedurende een periode van 18 dagen. Hierna heeft ongeveer 60% van de druiven verder gerijpt in roestvrijstalen vaten. Het sap werd regelmatig geroerd. De overige 40% heeft in Franse eiken vaten gerijpt gedurende een periode van zes tot negen maanden.

Gerelateerde producten