Raclette
150 gram
Deze raclette komt nog steeds uit de Jura en heeft z’n “vroegere” smaak behouden. De rijping zorgt voor een zachte en fruitige structuur.
Naast kaasfondue is raclette een van de nationale gerechten van Zwitserland. De naam vindt zijn oorsprong in het Franse woord “Racler”, wat schaven betekent. Een klassiek gerecht, waarbij warme kaas wordt geserveerd die je met brood, vlees, of aardappelen los schraapt.
Raclette kan ook als schijfjes kaas geserveerd worden, die dan met het gourmetstel kunnen worden bereid.
Informatie | De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van meer dan honderd soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren in de rijpingskelders kazen uit het hele land; zoveel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier). Het rijpen van de kazen is een complex vak dat veel bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving.
Rijping: Twaalf weken Soort kaas: Halfhard Soort melk: Rauwmelks; koemelk Dierlijk stremsel: Ja Vetgehalte: 47% Land van Herkomst: Jura, Frankrijk |
---|---|
Allergenen & ingrediënten | Ingrediënten Allergenen Lactose |