gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

Raclette

150 gram

Deze raclette komt nog steeds uit de Jura en heeft z’n “vroegere” smaak behouden. De rijping zorgt voor een zachte en fruitige structuur.

Naast kaasfondue is raclette een van de nationale gerechten van Zwitserland. De naam vindt zijn oorsprong in het Franse woord “Racler”, wat schaven betekent. Een klassiek gerecht, waarbij warme kaas wordt geserveerd die je met brood, vlees, of aardappelen los schraapt.

Raclette kan ook als schijfjes kaas geserveerd worden, die dan met het gourmetstel kunnen worden bereid.

€ 4,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Raclette
Meer informatie
Informatie De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van meer dan honderd soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren in de rijpingskelders kazen uit het hele land; zoveel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier). Het rijpen van de kazen is een complex vak dat veel bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving.

Rijping: Twaalf weken

Soort kaas: Halfhard

Soort melk: Rauwmelks; koemelk

Dierlijk stremsel: Ja

Vetgehalte: 47%

Land van Herkomst: Jura, Frankrijk

Allergenen & ingrediënten

Ingrediënten
Rauwe koemelk, zout, zuursel, stremsel (dierlijk)..

Allergenen

Lactose