Reblochon AOP femier affiné
150 gram
Reblochon is een gewassen korstkaas met een zachte, ivoorkleurige kaasmassa en een saffraangele korst. Zacht en licht fruitig en nootachtig van smaak.
De Reblochon fermier wordt in de bergen gemaakt, of in de boerderijen in de vallei van Thônes,
€ 4,60
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
Reblochon AOP femier affiné
Informatie | De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van meer dan honderd soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren in de rijpingskelders kazen uit het hele land; zoveel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier). Het rijpen van de kazen is een complex vak dat veel bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving.
Rijping: Twee tot drie weken Soort kaas: Gewassenkorstkaas; zacht Soort melk: Rauwmelks; koemelk Dierlijk stremsel: Ja Vetgehalte 50 % Land van Herkomst: AOC, Haute Savoie, Frankrijk |
---|---|
Allergenen & ingrediënten | Ingrediënten Allergenen Lactose |