Roquefort Troupeau
Roquefort Troupeau de beste die er is! Gemaakt van volle rauwe schapenmelk en vermengd met penicillium roqueforti, de blauwschimmel, die deze kaas mede zijn volle smaak en kleur geeft.
150 gram
Informatie | De Roquefort Troupeau is een kaas die gemaakt wordt bij Le Vieux Berger door Yves Combes. Om de kaas te maken verzamelen zij de verse volle rauwe schapenmelk bij 13 boeren waarna deze handmatig wordt verwerkt tot de Roqeufort Troupeau. Nadat de kaas uit zijn vorm gehaald is, wordt deze gezout en in de caves aan de voet van de Combalou neergelegd om te rustig rijpen. In deze periode krijgt de kaas de welbekende blauwe aders en de heerlijke zacht smeltende, pikante smaak. De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van meer dan honderd soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren in de rijpingskelders kazen uit het hele land; zoveel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier). Het rijpen van de kazen is een complex vak dat veel bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving. Rijping: Vier tot negen maanden.Soort kaas: Blauwader; zacht. Soort melk: Rauwe koemelk. Dierlijk stremsel: Ja. Vetgehalte: 52%. Land van Herkomst: AOC, Frankrijk. |
---|---|
Allergenen & ingrediënten | Ingrediënten Allergenen |