gratis_verzending
Gratis verzending

vanaf €60,00

snelle levering
Snelle levering

vóór 16 uur besteld, overmorgen in huis

dagvers
Alles dagvers op voorraad

met zorg verpakt

kwaliteit
De beste kwaliteit

Pinda's en noten uit eigen branderij

Roquefort Troupeau

150 gram

Roquefort Troupeau is de beste Roquefort die er is. De Roquefort Troupeau is een kaas die gemaakt wordt bij Le Vieux Berger door Yves Combes.

Roquefort wordt gemaakt van volle rauwe schapenmelk en vermengd met penicillium roqueforti, de blauwschimmel, die deze kaas mede zijn volle smaak en kleur geeft.

Om de kaas te maken verzamelen zij de verse volle rauwe schapenmelk bij 13 boeren waarna deze handmatig wordt verwerkt tot de Roqeufort Troupeau. Nadat de kaas uit zijn vorm gehaald is, wordt deze gezout en in de caves aan de voet van de Combalou neergelegd om te rustig rijpen. In deze periode krijgt de kaas de welbekende blauwe aders en de heerlijke zacht smeltende, pikante smaak. 

€ 6,45
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Roquefort Troupeau
De affineurs van Hennart uit het Noord-Franse Carvin houden zich al sinds 1922 bezig met het verzamelen en affineren (rijpen) van meer dan honderd soorten Franse kaas. Dagelijks arriveren in de rijpingskelders kazen uit het hele land; zoveel mogelijk van rauwe melk (lait cru) en van de boerderij (fermier). Het rijpen van de kazen is een complex vak dat veel bekwaamheid, kennis en ervaring vereist. Niet alleen is de factor tijd van belang, ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de wijze van opslag. Dat alles op de juiste manier voor elke kaassoort en volgens de laatste regelgeving.

Rijping: Vier tot negen maanden

Soort kaas: Blauwader; zacht

Soort melk: Rauwmelks; koemelk

Dierlijk stremsel: Ja

Vetgehalte: 52%

Land van Herkomst: AOC, Frankrijk

Ingrediënten
Rauwe koemelk, zout, zuursel, stremsel (dierlijk), penicillium roqueforti.

Allergenen

Lactose