Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Ripasso, met een hoofdletter R!
Stiekem misschien wel beter en aangenamer dan menige Amarone. Jongens wat is dit lekker!!.
Rijke, rijpe wijn van Farina. Fruittonen van pruim en kersenjam geven identiteit aan de wijn, samen met een fijne balans van tannine, frisse zuren en zoet. Op de achtergrond komen tonen van intense peper, leer en gember tot uiting.
Druifsoort | Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta |
---|---|
Jaar | 2022 |
Land van herkomst | Italie |
Lekker bij | rood vlees, kaas, wild, stoof en ovenschotels, wildgerechten |
Schroefdop | nee |
Smaak | stevig rood |
Wijn Spijs | De Farina Valpolicella Ripasso Classico gaat goed samen met gerechten van rood vlees en met gerijpte kazen. |
Informatie | Ligging De Farina Valpolicella Ripasso Cassico Superiore DOC is een mondvol fruit en kruiden. De wijngaard in 'San Pietro in Cariano' is van vulkanisch kalkgrond en hierdoor mede verantwoordelijk voor de stijl van de Ripasso. Vinificatie De Farina Valpolicella Classico Superiore vergist in de herfst. Ripasso ontstaat in het voorjaar als Amarone druivenschillen worden toegevoegd aan de wijn en hierdoor opnieuw gaat vergisten. |